Alblasserwaard

Lezing "de schoonheid van de lente", dinsdag 28 maart 2023


Henny van der Wilt is tuinbazin van kasteel-museum Sypesteyn in Loosdrecht. In een volle zaal in onze inmiddels vaste stek in de bibliotheek in Sliedrecht, nam ze ons deze avond  mee op een reis door de lente. Dat de natuur ons in die tijd veel heeft te bieden, bracht Henny op haar eigen wijze in beeld. Sfeervolle natuurbeelden werden afgewisseld met prachtige foto’s van planten en vogels.


Henny heeft een zeer ludieke manier van presenteren en dat maakte deze avond heel gezellig! Er werden beelden getoond van de Hollandse natuur met frisse voorjaarsfoto’s, vaak hier uit de regio en dus heel herkenbaar. Daarnaast vertelde Henny met veel alure over de schoonheid van de begroeiing in die omgevingen.


De foto’s van de rijke flora en fauna, die ze maakte tijdens de boottochtjes met haar man zijn prachtig!  Mede daardoor was het een zeer boeiende avond! Henny is met haar team drie dagen per week bezig met het onderhouden van de tuinen van kasteel Sypesteyn. Zonder al dat werk zouden die tuinen er niet zo prachtig bij liggen als nu. 
Vindt u het interessant om wat te zien van deze tuinen?
Kijk dan op "kasteel Sypesteyn"