Alblasserwaard

60 jarig jublieum G&B Alblasserwaard, zaterdag 21 mei 2022


Door alle coronanarigheid hebben we het 60-jarig jubileum (12 lustra!!) van Groei & Bloei, afdeling Alblasserwaard einige tijd moeten uitstellen.
Deze keer waren er gelukkig geen belemmeringen. Het bestuur heeft heel wat opties over een passende locatie de revue laten passeren. De onzekere factor hierbij was het weer. Wat te doen als Jupiter regen (om het spreekwoordelijk woord roet niet te gebruiken ☺) in het eten zou gooien?


Veel bestuursleden draaien al een flink aantal jaren mee en hebben in die tijd een aardig netwerk opgebouwd. Zo kwamen we terecht bij Rita & Arie Grooteman. Naast een grote tuin beschikken zij ook nog eens over een grote binnenruimte. Ook voor de ouderen onder ons een perfect bereikbare locatie, die Rita & Aart graag voor dit evenement ter beschikking wilden stellen.


Om een middagvullend programma te realiseren bood een “open tuin” bij Saskia & Leo van de Berg, die op slechts 450 mtr. afstand ligt, een prachtige gelegenheid om de middag om 13.00 uur mee te starten. De diverse zitjes in die tuin nodigden uit tot gezellige conversaties.
Ondanks eerdere negatieve voorspellingen, liet het weer zich van een uitstekende en zelfs zonnige kant zien.


Rond 15.00 uur sprak onze voorzitter een welkomstwoord, waarna onder het klinken met een alcoholvrije champagne de High Tea werd geopend. De daaropvolgende twee uur heeft iedereen kunnen genieten van heerlijke lekkernijen, verzorgd door Kathy’s Restaurant. Deze gingen vergezeld van, hoe kan het ook anders, koffie & “tea”, die door een hard werkend bestuursteam werden rond gebracht. Dat alles in de smaak viel, bleek wel uit het feit dat er weinig is overgebleven.

 

Vanzelfsprekend werden Saskia & Leo, alsmede Rita en Arie met een hartelijk applaus en een leuke attentie bedankt voor het openstellen van hun “landgoed”. Beiden hebben hier ook erg van genoten. Bij het verlaten van de feestlocatie kreeg iedereen een klein aandenken uitgereikt bestaande uit een zakje met zaden voor bijen- en vlinderlokkende bloemen. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag!