Alblasserwaard

TERUGBLIK OPEN TUINENDAG

Zaterdag 28 augustus hebben we meegedaan met de open tuinendag van de Groei & Bloei. Wij zijn al heel lang lid van Groei & Bloei Alblasserwaard. Eerst mijn vrouw voor het bloemschikken en ik meer voor de tuinideeën.

Nu leek het me weleens leuk om mee te doen met open tuinendag. Ik had geen idee hoe dat er aan toe ging. Maar het liep allemaal vanzelf. De bestuursleden van de Afdeling Gorinchem kwamen een week van te voren de bordjes brengen en werden door onze kleindochter (5 jaar) rond geleid. En Alie leverde de vlag en de papieren. Op de bewuste zaterdag was het prachtig weer en de eerste gasten stonden om 10 uur voor de poort, helemaal uit Rumpt!. En zo is het heel de dag rustig door blijven lopen. In totaal zijn er 38 mensen geweest. Allemaal enthousiaste en positieve mensen met leuke verhalen en ideeën. Om 16.45 vertrokken de laatste twee bezoekers. Het was een leerzame, gezellige dag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Ik heb een tuin van ongeveer 800 + 500 m² in afzonderlijke kamers verdeeld. De voor- en zij tuin is min of meer Cottage Tuin met vijver met Sierkers, Leilinden, zit hoekjes, zwembad. en een 40 jaar oude Kastanjeboom De achtertuin is een natuurtuin, met takkenrillen brandnetels, Reuze Abeel, (60 jaar oud) Berenklauw, kamperfoelie een heel natuurlijk ingericht vogelreservaat. Met spechten, Gaaien, Winterkoning, Zwartkop enz. Verwacht geen glad geschoren gazon en planten strak in het gelid! alles natuurlijk ingericht.

Vriendelijke groet, Atie en Piet Boer.

 

Op dinsdagavond 11 mei is er weer een kofferbakruilbeurs gehouden.

Alles wat met tuinieren of bloemschikken te maken heeft, mocht  hier worden geruild of weg gegeven, dit gebeurt met gesloten beurs, Het was weer een gezellige drukte op het terrein Van Es en Glas.

Er werden  veel planten  geruild maar ook ervaringen uitgewisseld. Corrie Buizert zorgde voor koffie en thee. Het weer zat gelukkig mee en kon de de planten op een volgeladen fiets of in de auto naar huis. Altijd weer een gezellig momnet om elkaar te ontmoeten.

Wat hadden we mooie stekjes van Florensis gesponsord gekregen!

De stekjes waren dit jaar ietsje hoger geprijsd dan anders, maar dat was geen enkele belemmering voor de kopers.

Dinsdagavond bij de kofferbakruilbeurs was er animo genoeg! En ook op woensdag bij het afhaalpunt van de bloemen voor de bloemschiksters is er ook weer verkocht!

De laatste stekjes zijn naar het Nieuwe Gasthuis in Gorinchem gegaan om daar in de plantenbakken te zetten.

Het was erg leuk om weer zoveel leden te zien! Het verenigingsgevoel was weer terug!

Ik stel voor om dit ieder jaar op deze manier te gaan doen. Corona of niet.

Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet!

En… we hebben alle moeite niet voor niets gedaan…: we hebben er € 730,- aan overgehouden!! Een geweldige opbrengst!

 

Hier zit een hele blije penningmeester!

Kofferbak ruilbeurs 22 september 2020

Op dinsdagavond 22 september werd de traditionele kofferbak ruilbeurs gehouden. De plaats was het parkeerterrein Glas & Verf Van Es aan de Sportlaan. Al ging het anders dan voorheen vanwege de coronaregels, de gezelligheid was er niet minder om. Iedereen die planten over had en wilde ruilen, was van harte welkom. Het is altijd weer een gezellig samenzijn. Onder het genot van koffie/thee vond er levendige ruilhandel plaats. Weer een heel geslaagd avond