Alblasserwaard

TUINEN KIJKEN
Of het nu is om inspiratie op te doen of om te genieten van andere tuinen, er is altijd een reden om bij anderen een tuin te bezoeken. Er zijn vele mogelijkheden te over; van tuinreizen naar het buitenland tot busreizen en fietstochten. U kunt dus zelf bepalen wanneer en of u dichtbij of ver weg naar een tuin wilt gaan kijken. De drukbezochte “opentuinendagen” in juni in de Alblasserwaard of de "opentuinencarrousel" in de regio zijn hiervan een goed voorbeeld. Het weer speelt natuurlijk ook een belangrijke rol, maar er zijn tuineigenaren die meldden tijdens die dagen vele tientallen bezoekers begroet te hebben.


Uiteraard kunt u ook naar Botanische Tuinen, gerenommeerde Kasteeltuinen of naar de Tuinen van Appeltern. Vaak is een particuliere liefhebberstuin een grotere verrassing, al is het maar voor het leuke persoonlijke contact wat u dan heeft. Waar u deze vindt? Voor Nederland én België is er de website "bezoekmijntuin" maar Groei & Bloei Zuid-Holland Zuid heeft sinds enkele jaren ook een eigen website over tuinen die op reisafstand in onze eigen regio liggen.

Daar vind u tuinen o.a. in de Alblasserwaard, Dordrecht, Rotterdam, Zuid Hollandse eilanden en Vlaardingen/Maassluis. Bij deze website wordt geprobeerd om gespreid over het seizoen en in overleg met de eigenaars, steeds een paar bij elkaar in de buurt liggende tuinen open te stellen.
Op 9 september was de laatste open tuinendag van de "opentuinencarrousel". Maar volgend jaar zijn er vast weer nieuwe kansen!


Wilt u nog even terugkijken welke open tuinen dit jaar in onze regio te bezichtigen waren?

klik dan op:        G&B open tuinen 2023