Alblasserwaard

Welkom bij Groei & Bloei
Alblasserwaard

Uitgelicht

Groei & Bloei Alblasserwaard is een actieve vereniging voor iedereen met "groene" vingers

Van harte welkom op onze website!


Groei & Bloei is een vereniging van en voor tuinliefhebbers. Naast 120 afdelingen in Nederland zijn er ook drie afdelingen in Vlaanderen. De vereniging telt om en nabij de 25.000 leden.

De eerste afdeling werd ca. 150 jaar geleden in Arnhem opgericht. Nadien ontstonden er overal in Nederland lokale afdelingen. Doelstelling van de vereniging Groei & Bloei is de kennis van tuinbouw en plantkunde te bevorderen, evenals het vergroten van de kennis en de belangstelling op het gebied van het leefmilieu en de flora. Het is een platform voor het uitwisselen van nationale en internationale kennis en ervaring op het gebied van de verzorging van bloemen, planten en bomen of dit nu in uw tuin of op uw balkon is


Groei & Bloei verstrekt veel informatie via haar landelijke website  www.groei.nl , alsmede met artikelen op Facebook, filmpjes op YouTube en afbeeldingen op Instagram en Pinterest. De belangstelling voor tuinen wordt uitgedragen en gedeeld via activiteiten in de vorm van lezingen, workshops en excursies. Iedere afdeling heeft zijn eigen activiteiten, die zijn terug te vinden op de betreffende website.
Maar het is vooral een heel gezellige vereniging, waar mensen met een tuinpassie elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen.

Daarnaast organiseren enkele verenigingen bloemschikcursussen, zoals ook de onze..

Tuinlog

22 Mar

Paul

De roze sneeuw…

29 Feb

Paul

Een tuin is als een vriend…

Meer