Welkom bij Groei & Bloei

Op 31 maart 2022 komt Martje van den Bosch weer!

Spreker Martje van den Bosch, groenauteur en tuinontwerper, komt weer!

Zij heeft in 2016 een interessante en boeiende lezing bij onze afdeling gehouden en nu komt zij met een geheel nieuwe lezing. Het belooft weer een mooie avond te worden!

‘Mooie borders en prachtige combinaties’:

Wat je mooi vindt, is natuurlijk persoonlijk. Wat je in een tuin graag ziet, hangt daarnaast ook af, van wat je graag terug vindt in de tuin. De één wil in een tuin tot rust komen, de ander zoekt er juist levendigheToch kunnen we stellen, dat een tuin bevredigend voor het oog is, als er sprake is van een zekere harmonie.

Tijdens deze lezing hoort u, welke aspecten daarin een rol spelen, zoals kleur, vorm, herhaling, stijl, opbouw en functies van beplant. Martje geeft daarbij handige tips and tricks voor zowel nieuw te ontwerpen als bestaande borders om in uw eigen tuin mee aan de slag te gaan. Zij illustreert haar verhaal met veel foto’s van De Tuinen in Demen.

Zij studeerde filosofie en was jarenlang docent aan onder andere Avans Hogeschool. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: zij schrijft er over, ontwerpt voor anderen en zij werkt in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd. (

www.detuinenindemen.nl)

Donderdagavond 31 maart, aanvang 20.00 uur, Locatie "De Lockhorst" Sportlaan1 Sliedrecht. Leden gratis, niet leden € 2,50

Wie wil graag zijn tuin open stellen voor andere tuinliefhebbers

Wie wil graag zijn tuin open stellen voor andere tuinliefhebbers, lees onderstaande bericht goed door, en kies zelf een dag en datum wanneer uw tuin op zijn mooist is, het mogen ook meerdere dagen zijn.

Open tuinencarrousel Zuid Holland
De samenwerkende Groei en Bloei verenigingen in Zuid Holland Zuid willen meer mensen laten genieten van tuinen. Dat doen ze door de te bezoeken tuinen op een  andere manier bekend te maken. Er komt een website waar te zien is welke tuinen op welke dagen te bezoeken zijn tussen april en oktober. De naam van de website is: www.opentuinencarrouselzuidholland.nl.

Wanneer is jouw tuin op z’n mooist? Wil je dat andere tuinliefhebbers ook laten zien? Dan is dit de kans!  Meld je aan en geef aan wanneer je je tuin wilt openstellen en wat je tuin de moeite waard maakt om te bekijken en voeg eventueel een foto bij.

Om de website te promoten willen we een flyer uitbrengen. Wanneer u zich voor 25 februari a.s. aanmeld dan wordt uw tuin op de flyer en op de website vermeld. Op de flyer wordt vermeld dat er op de website nog meer tuinen kunnen staan. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Aanmelden kan door bijgevoegd aanmeldingsformulier ook voor de afdeling Alblasserwaard, te mailen naar info(at)gorinchem.groei.nl  of onderstaande vragen per mail toe te sturen.
Als u wel wilt meedoen, maar nog geen datum weet, kunt u zich ook later aanmelden. Na aanmelding wordt uw tuin op de website vermeld.

1. Uiteraard geeft u uw naam, adres en telefoonnummer op.
  2. Welke data bent u bereid uw tuin open te stellen, dat is meerdere malen in het seizoen mogelijk.
  3. Op welke tijden (van….tot…) wilt u bezoek ontvangen?
  4. Wat is er leuk aan uw tuin? Eventueel in welk seizoen? Geef in elk geval een korte omschrijving. Bent u geen schrijver dan  kunt u ook volstaan met: formele tuin bij rijtjes woning of in buitengebied. Cottagetuin van ……m2. Of Tuin met speelvrijheid voor de(klein) kinderen. Of echte bloementuin bij boerenwoning. Of grasveld met borders. Of een klein verhaaltje wat u denkt dat er te zien zal zijn. Indien mogelijk kunt u een foto toevoegen.
  5. U kunt ook aangeven of u een toegangsprijs hanteert (evt. voor goed doel), of er gelegenheid is voor een consumptie (á ….), eventueel of toiletbezoek mogelijk is.
  • 9/10 april
  • 14/15 mei
  • 18/19 juni
  • 25/26 juni
  • 27/28 augustus
  • 24/25 september

AANMELDING voor Flyer en website(kan tot 25 febr.)

AANMELDING WEBSITE: www.opentuinencarrouselzuidholland.nl

Dit kan gedurende het seizoen.

Data van openstelling

Beschrijving tuin;

Bv; wat is er leuk? wel seizoen leuk?

Soort tuin. Grootte van de tuin

Bloementuin

Bos tuin

Moestuin

Etc. etc.

Toegankelijk rolstoel

Toegangsprijs

Ja……………euro per bezoeker

Gelegenheid voor consumptie

Mogelijkheid voor toiletbezoek

Planten te koop

U KUNT EEN FOTO BIJVOEGEN ALS BIJLAGE

Word lid van Groei en Bloei

Groei en Bloei Alblasserwaard is een actieve vereniging voor iedereen met groene vingers (of die groene vingers wil krijgen).

Bij onze vereniging kunt u

• Bloemschikken waarover u alle informatie kunt lezen onder Crocus.
  • Open tuindagen waar u tuinen kunt bezoeken in de Alblasserwaard.
  • Planten ruilen kan 2 x per jaar tijdens de kofferbak ruilbeurs.
  • Interessante lezingen worden een aantal keer per jaar gegeven.
  • Lidmaatschap bij Groei en Bloei geeft u de kans om aan al deze activiteiten mee te doen.
  • De Nieuwsbrief met alle actuele informatie wordt 4x per jaar verzonden naar leden.
  • Vooral is het een heel gezellige vereniging waar mensen met een tuinpassie elkaar ontmoeten en inspiratie opdoen.

Een goede reden om kennis te maken met Groei en Bloei Alblasserwaard. Meld u aan als lid en u bent van harte welkom bij onze activiteiten.

Onder activiteiten leest u informatie over ons jaarprogramma.

Wie wil ons bestuur komen versterken.

Wie o wie wil ons bestuur komen versterken? De uitspraak is zonder leden geen vereniging, maar geen vereniging  zonder bestuur.

We zoeken meerdere bestuursleden waaronder een vooriztter.

Schrikt zo’n functie u af, neem dan toch met een van ons contact op want we zijn dringend op zoek naar mensen om de afdeling draaiende te houden. En als we met meerderen zijn kunnen we taken beter verdelen.

aliestout(at)kpnplanet.nl

Tuinlog

17 May

Anneke Duyvesteijn