Alblasserwaard

Rabo ClubSupport Stem op Groei en Bloei afd. Alblasserwaard doet u mee! voor 25 oktober

Voor de Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom steunt

Rabo ClubSupport het lokale verenigingsleven. Dit doen wij onder andere door clubs en verenigingen financiële steun te bieden. Daarmee steunen we niet alleen de club, maar ook de lokale samenleving.

Groei en Bloei afd. Alblasserwaard doet hier ook aan mee!

Heeft u nog niet gestemd?!  Het kan nog tot 25 oktober!

Breng jouw stem uit

Dit jaar gaat het stemmen op jouw favoriete club net even iets anders. Je ontvangt geen stemcode, maar kunt tot 25 oktober direct via de Rabo App of via internet je stem uitbrengen op de deelnemende clubs. Hoe meer stemmen, des te meer geld voor de club. 

Zo werkt het stemmen

Stemmen via de Rabo App:

Log in op de app en ga naar ‘zelf regelen’ - ‘lidmaatschap’. Klik op de tegel ‘ClubSupport’ en vervolgens op de oranje knop ‘breng je stem uit’. Hierna kun je 5 stemmen uitbrengen op de deelnemende clubs, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club.

Stemmen via internet:

Log in op www.rabobank.nl/clubsupport. Rechts bovenaan zie je een oranje knop met daarin de tekst ‘breng je stem uit’. Klik hierop. Dan log je in zoals gebruikelijk. Klik op de tegel ‘ClubSupport’ en vervolgens op de oranje knop ‘stemmen’. Hierna kun je 5 stemmen uitbrengen op de deelnemende clubs, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club.

Jouw stem is geld waard. Veel succes!

 

Hartelijke dank!     Het bestuur van GROEI EN BLOEI AFD. ALBLASSERWAARD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEZING INSPIRERENDE TUINIDEEËN donderdag 19 november door Hans Clauzing

We hopen dat voor deze lezing driemaal is scheepsrecht uitkomt. De spreker van deze avond is Hans Clauzing

Na aanleiding van het verschijnen van zijn tuinboek in maart 2015, “Inspirerende Tuinideeën, van stadstuin en kwekerij tot landelijke tuin” heeft hij deze lezing samengesteld.

Verschillende tuinen, van groot tot klein en van stads- tot landelijke passeren de revue.

Planten uit de tuinen noemt hij  met naam en toenaam en ook een toelichting op het ontstaan en bijzondere anekdotes slaat hij niet over.

Voor de fotografen onder de bezoekers van de lezing, vertelt hij hoe een foto tot stand is gekomen.

Zo nu en dan staat hij tijdens de lezing weer even in de schoenen van zijn oude beroep als biologieleraar en geeft hij uitleg over botanische bijzonderheden die we in tuinen tegengekomen.

Kortom een zeer gevarieerde lezing met voor ieder wat wils!

Hier geldt ook geef uw deelname aan deze lezing van te voren op.

Wanneer: donderdag 19 november Locatie: De Lockhorst Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht. Aanvang: 20.00 uur, Leden gratis, niet leden € 2,50

GARDEN TOURS tuinen van Kent en Sussex opgave voor 28 november 2020

3 dagen Tuinen van Kent & Sussex met

  • Groei&Bloei Rotterdam en
  • Groei&Bloei Hoeksche Waard afd. bloemschikken
  • van donderdag 20 mei t/m zaterdag 22 mei 2021

(Tijden en eventuele wijzigingen onder voorbehoud)

1e dag, donderdag 20 mei

Vertrek vanaf de opstapplaatsen met de bus naar het Franse Calais. Met Le Shuttle trein van Eurotunnel Calais-Folkestone, reisduur ca. 35 minuten. Op deze dag staat geen lunch gepland. U kunt natuurlijk iets van huis meenemen, of tijdens de stop in België of aan boord iets kopen.

Denkt u er wel aan een geldig paspoort of identiteitskaart mee te nemen!

Na aankomst in Engeland vertrek naar Cranbrook voor een eerste tuinbezoek op deze reis, het prachtige Sissinghurst Castle Garden. Tenslotte vertrek naar Gatwick.

18.30 uur: Geschatte aankomst in het Sandman Signature Hotel voor diner en overnachting.

2e dag, vrijdag 21 mei

07.00 uur: Engels ontbijt in het hotel

08.00 uur: Vertrek uit het hotel. Vandaag brengt u gedurende de gehele dag een bezoek

aan de Chelsea Flower Show van de RHS. Tickets zijn door u al voldaan in de reissom. Een aanrader is om in de middag op eigen gelegenheid nog een bezoek te brengen aan de Chelsea Physic Garden (evt. entree zelf afrekenen). Aan het eind van de dag vertrek terug naar het hotel, voor diner en overnachting. James Wattstraat 2a info@gardentours.nl 3261 MB OUD-BEIJERLAND www.gardentours.nl 088-0071300 www.gardentourist.nl

3e dag, zaterdag 22 mei

07.00 uur: Engels ontbijt in het hotel.

08.00 uur: Vertrek hotel de koffers gaan weer in de bus. ’s Morgens tuin bezoek van Goodnestone Park Gardens, deze prachtige tuin mag niet ontbreken op uw reis. Hier krijgt u een take away lunch aangeboden. Tenslotte vertrekt u naar Folkestone voor de terugreis per Eurotunnel naar Calais.

Terug naar de uitstapplaatsen in Nederland waar u begin van de avond zult arriveren.

Hotelinformatie (mede voor de thuisblijvers):

U bent 2 nachten te gast in het Sandman Signature Hotel. De kamers zijn keurig ingericht en beschikken over Airconditioning, een bureau met een ergonomische stoel en een 37-inch flatscreen-tv. Gasten profiteren ook van een kleine koelkast, een magnetron en koffie- en theefaciliteiten.

Reissom p.p. in een 2-pers. kamer

Per persoon € 445,-

Toeslag 1-pers. kamer € 90,-

Inbegrepen:

- Overtocht per Eurotunnel van Calais naar Folkestone v.v.

- Vervoer per luxe touringcar met airconditioning, bemand door een ervaren chauffeur.

- 2 overnachtingen incl. ontbijt en diner in het genoemde hotel.

- Chelsea Flower Show dagticket op vrijdag 21 mei 2021.

Niet inbegrepen:

- Kosten van de entrées van de tuinen en genoemde koffie/ thee geschat.

- Kosten lunches.

- Uitgaven van persoonlijke aard.

- Kosten van een eventuele reis –en of annuleringsverzekering.

- Bijdrage calamiteitenfonds van € 2,50 per factuur met een maximum van 9 personen.

- Administratiekosten van € 25,- per factuur.

Aanmelden via onderstaande link:

https://www.gardentours.nl/gbrotterdam/

 James Wattstraat 2a info@gardentours.nl 3261 MB OUD-BEIJERLAND www.gardentours.nl 088-0071300 www.gardentourist.nl

Kofferbak ruilbeurs 2020

Op dinsdagavond 22 september werd de traditionele kofferbakruilbeurs gehouden, De plaats was Locatie: Parkeerterrein Glas & Verf Van Es aan de Sportlaan. Al ging het anders dan voorheen vanwege de coronamaatregels, de gezelligheid was er niet minder om. Iedereen die planten over had en wilde ruilen, was van harte welkom. Het is altijd weer een gezellig samenzijn. Onder het genot van koffie/thee vindt er levendige ruilhandel plaats. Weer een heel geslaagd avond

 

 

Terugblik Open Tuinendag 19 september 2020

Op zaterdag 19 september werd de "Open Tuinendag" georganiseerd in samenwerking met de afdeling Groei en Bloei  van Gorinchem. Mijn eerste bezoek was de tuin van Corry Fuit aan de Voordijk 37 inScheluinen. En wat een verrassing om deze mooie tuin te mogen bewonderen. In het eerste gedeelte waren heel mooie abrikooskleurige rozen te zien, Achterin was een prarietuin die doorloopt tot aan het water met uitzicht over de polder. De vijveris heel mooi met de prachtige moerasplant Gunnera manicata.Een mooie tuin waarin ruimte is gelaten voor speelse vormen en verrassende elementen.

De tweede tuin die ik bezocht was aan de Nolweg 5 in Scheluinen. Na een mooie wandeling werd ik ontvangen door Corry Spanaay. Tijdens de wandeling was er een zoektocht uitgezet naar kabouters in de tuin. Dankzij deze speurtocht langs heel verrassende paadjes,ontdekte ik mooie planten en bloemen. Bij het gezellige theehuis was heerlijke koffie en vanuit de tuin een mooi uitzicht op de polder. Na afloop werd ik verrast met heerlijke zelfgemaakte perenjam uit eigen tuin.

 

Een mooie tuin, verborgen achter een bedrijventerrein is de boerderij van Martien Emste, Achterland 32 in Groot Ammers. Een heel verrassende tuin met een mooie vijver. Daarnaast een mooi terras om te zitten. Heel mooie planten zoals een bananenboom en andere exotische planten geven de tuin een mooie sfeer. Naast de kas is een mooi uitzicht op de Molenweide.Naast het huis ook een mooie beschutte tuin met een zeer diverse beplanting.

De tuin van familie van den Berg "De lektuin" in Streefkerk was te bezichtigen. Een grote tuin met uitzicht op de Lek. Helaas kon ik deze vandaag niet vandaag niet bezoeken maar in het voorjaar was deze tuin erg mooi. Met alle mooie herfstinten zal deze tuin ook in het najaar de moeite waard zijn om te bezoeken.

Namens het bestuur  wil ik alle gastvrouwen en heren van deze mooie tuinen van harte bedanken voor hun gastvrijheid. Wat is het mooi als om je tuinpassie kan delen met andere tuinliefhebbers.

 

 

U bent vast benieuwd wat het bestuur weer bedacht en georganiseerd heeft voor 2020.

Dit vindt u hiernaast onder Jaarprogramma en in de Agenda

Trouwens een beetje hulp van de leden kan geen kwaad. Er worden nog bestuursleden gezocht.