Open tuinendag zaterdag 11 juli

Op zaterdag 11 juli organiseren Groei en Bloei afdeling Alblasserwaard en afdeling Gorinchem open tuinen. 7 tuinen zijn te bezoeken. Er o.a. zijn borders met (vaste) bloeiende planten, veel groen, mooie doorkijkjes, een prairietuin, waterpartijen, een boomgaard en een atelier te bewonderen.

De 7 tuinen zijn geopend van 10 - 17 uur,  Lexmond van 10.30 – 16.30 uur.  De toegang is gratis.

• De Lektuin, Dorpsstraat 28, Streefkerk
  • Natuurgebied de Kooi, Beneden Tiendweg, Streefkerk
  • Boerderijtuin, Graafdijk-oost 11, Molenaarsgraaf
  • Dijktuin, Sluis 57, Groot-Ammers
  • Voordijk 37, Schelluinen
  • Liesveld 11, Giessenburg
  • ‘Et Iris’ Kortenhoevenseweg 47, Lexmond

De Lektuin, Dorpsstraat 28, Streefkerk
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De Lektuin ligt buitendijks aan de rivier de Lek. Het eerste deel bestaat uit grote borders met vaste planten. De tuin gaat over in een oosters georiënteerd gedeelte met beekje en bamboe prieel. Na de boomgaard waaiert de tuin uit richting de rivier. Er bestaat de mogelijkheid om iets te drinken op het terras met wat lekkers erbij. De opbrengst van de tuin komt geheel ten goede aan de stichting “Save the Children”.

Natuurgebied de Kooi, Beneden Tiendweg, Streefkerk
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Dit kleine natuurgebied met eendenvangpijp, grienden, kooihuisje, bijenstal, poel en wandelroute bevindt zich midden in de polder van Streefkerk.  De auto moet geparkeerd worden op de Halfweg en na een mooie wandeling van ca 500 m over de Tiendweg bereikt u de Kooi.(Wel met de fiets te bereiken!)

Boerderijtuin, Graafdijk-oost 11, Molenaarsgraaf
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Een boerderijtuin met smalle paadjes die de bezoeker leiden naar verschillende sfeervolle plekken met bloeiende vaste planten in allerlei tinten roze, lila en wit. Centraal in de tuin ligt een grote vijver; aan de achterzijde biedt de tuin een fraai uitzicht over het Alblasserwaardse weidegebied.

Dijktuin, Sluis 57, Groot-Ammers
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Het is een tuin onder aan de dijk met div. plekjes en doorkijkjes, veel groen, buxus en veel vaste planten.
In ons atelier achter in de tuin is allerlei kunst te zien en te koop.
Een heerlijk plekje om even tot rust te komen, wat te drinken of je fietsaccu op te laden.

Voordijk 37, Schelluinen
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Deze tuin van 3300 m2 omvat een aantal (rozen)borders op kleur, een prairietuin, een moestuin, een glazen kas, een fruitkooi, een kas van gaas voor diverse groentesoorten, een natuurlijke vijver en tot slot een hoek voor compostverwerking. Veel om te zien en om van te genieten.

Liesveld 11, Giessenburg
De tuin is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Wij hebben een tuin van ongeveer 3000 m2, det uin bestaat uit 2 gedeelten. De tuin achter ons huis is meer een formele tuin met veel vaste planten, een grote vijver in het midden, veel rozen perken, echt een wandeltuin. Het andere deel is een tuin met bomen, struiken, een grote boemenweide, ook een tuin waar veel  te zien is.

Kortenhoevenseweg 47, Lexmond
De tuin is open van 10.30 uur tot 16.30 uur.
Onze tuin heet “Et Iris”, latijn voor regenboog. De kleurige banden in onze tuin vormen een soort regenboog, twee mannen die de tuin hebben gemaakt en het feit dat er zo'n kleine twintig irissoorten in voorkomen waren voor ons reden onze tuin zo te noemen. In juli is er een hoop te zien. De boomlelies staan in bloei, evenals daglelies, agapanthus, phloxen, kniphofia’s en nog veel meer. Houdt de coronamaatregelen svp ook in onze tuin in acht.

Kom eens langs bij ....

Henk van den Helm

Heb je zin en tijd en fietsend ergens onderweg, bel en kom aan. Mijn tuin is best aardig om te zien.

Oudeweg 4  4254 XM  SLEEUWIJK
0183-301509 / 06 40002338   hhelm(at)ziggo.nl

Henny en Chris Fuit

Als je zin hebt een tuin te bezoeken, willen wij onze tuin graag hiervoor openstellen. De tuin is groot genoeg om de gewenste afstand te bewaren. Op dit moment staan heel veel bloemen en struiken in bloei, dus een bezoek is zeker de moeite waard.
Bel even van tevoren, zodat we hiermee rekening kunnen houden.

Voordijk 37  4209 SC  SCHELLUINEN
06-51047436  /  henny.fuit(at)solcon.nl

Uitgebreide beschrijvingen van de tuinen zijn te vinden op de website

www.alblasserwaard.groei.nl en in de nieuwsflits: www.gorinchem.groei.nl

De foto's zijn gemaakt  in de tuin van Saskia van den Berg in Streefkerk

Open tuinen 19 september 2020

Er zijnl initiatieven in het land om open tuinen te houden rekening houdend met maatregelen, kijk eens op de Groei&Bloei site van bezoekmijntuin.nl

Wij houden 19 september nog in de planning om open tuinen in regio Gorinchem en Alblasserwaard plaats te laten vinden.

Vindt u het ook leuk om uw tuin 19 september te laten zien, de leden van de Open-Tuinencommissie denken graag mee, hoe de corona maatregelen dan kunnen worden nageleefd. Meld u alvast aan bij aliestout(at)kpnplanet.nl afd. Alblasserwaard en elly.koole(at)gmail.com afd. Gorinchem.

U bent vast benieuwd wat het bestuur weer bedacht en georganiseerd heeft voor 2020.

Dit vindt u hiernaast onder Jaarprogramma en in de Agenda

Trouwens een beetje hulp van de leden kan geen kwaad. Er worden nog bestuursleden gezocht.