Terugblik lezing ‘De tuin in alle seizoenen’ op 7 november 2019

Deze avond was een goedbezochte en interessante avond.
Onze spreker was Hans van Horssen uit Gorinchem. Hij heeft een eigen tuinontwerpbureau en plantservice.

Hans vertelde aan de hand van zijn zelfgemaakte foto’s alle aspecten van het aanleggen van een tuin.
We hebben ons verbaasd over de manier waarop je van een basistekening een prachtige tuin kunt ontwerpen. Het ging met name over het gebruik van vaste planten in combinatie met siergrassen, de ‘Dutch Wave’ genoemd. Aan de hand van prachtige beelden zagen we hoe bijzonder mooi en levendig deze plantstijl kan zijn in alle seizoenen!

Hans is ook een getalenteerde fotograaf. Hij toonde ons prachtige foto’s van het aanleggen van de Vlinderhof in het Maximapark in Vleuten waar hij, samen met andere vrijwilligers, onder leiding van de ontwerper Piet Oudolf deze prachtige tuin heeft aangelegd.
Een bezoek aan De Vlinderhof is meer dan de moeite waard.

Tijdens de pauze zagen we hoe onze leden en ook niet-leden elkaar opzochten om hun tuinnieuwtjes met elkaar te delen. Ook daar is zo’n avond zeer geschikt voor!

Bapke Adriaanse