Lezing Kleur in de herfst

Wat ik nu het meeste mis van Nederland, schreef een goede vriend mij, jaren nadat hij naar warmer streken was geëmigreerd, is de wisseling van de seizoenen. Ik zou er wat voor over hebben om de herfstkleuren weer eens te zien.

Want het is waar, veel planten doen in de herfst nog even hun uiterste best om een onvergetelijke indruk bij ons achter te laten, opdat we weer reikhalzend naar hen uit zullen zien in het voorjaar. Sommige van hen zijn ons allemaal wel bekend, maar er zijn ook veel minder bekende bomen en struiken die het mooist voor het laatst bewaren.

Cor van Gelderen van de PlantenTuin Esveld in Boskoop is een vurig pleitbezorger van die onbekende tuinjuweeltjes. De bekende Japanse esdoornverzameling in Boskoop, maar ook zijn foto-reizen voor de plantenboeken over Hydrangea, Acer en Viburnum, leverde hem de nodige inspiratie voor een verrassende verscheidenheid aan planten die hij in zijn dialezing zal presenteren.Natuurlijk vertelt hij ook van alles over de toepassing van die planten in uw eigen tuin, zodat het ook bij u een feest wordt in de herfst.

Locatie: De Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht.

Leden: gratis; niet-leden € 2,50

herfstbladeren