Van de Voorzitter

In het vorige nummer schreef ik over hoe een strenge nacht zorgde voor bevroren gieters in de vorstvrij gehouden kas. Ik vreesde voor mijn planten. Voor degenen die er naar vroegen kan ik melden dat de schade erg is meegevallen. Een drietal planten heeft het niet overleefd maar de andere stekken en planten floreren. Ik kan slecht weggooien dus er staat weer veel te veel. Bij de kofferbakruilbeurs kon ik wel het nodige kwijt. Maar nog niet van alles wist ik of het voor uitdelen geschikt was.

De kofferbakruilbeurs op 8 mei was weer een groot succes, niet alleen omdat er weer veel planten e.d. van eigenaar verwisselden maar ook omdat we veel éénjarigen tegen spotprijs konen verkopen. Van Florensis krijgen we elk jaar plugjes met planten als soort sponsoring. We hebben ze ook op de braderie in Bleskensgraaf verkocht. Een groot succes waardoor de clubkas weer goed versterkt is. Florensis werkt wereldwijd maar heeft ook een website voor particulieren. Neem eens een kijkje op www. Florensis.nl.

Inmiddels staat uit de kas bijna alles buiten en heb ik de kas weer gevuld met zaaigoed van éénjarigen. Nu maar zorgen dat alles in de tuin komt. Het is droog en soms erg heet, niet altijd de goede omstandigheid om te poten. Het is ook altijd wat!!! Geen wonder dat er bordjes bestaan met teksten als: “de tuin is een lust voor het oog maar een last voor het leven” ……..

Bij deze wil ik u wijzen op het stukje in deze nieuwsbrief over de privacy wet. We werken er aan om aan de regels te voldoen. Ook kan ik u voorstellen aan Martin Romeijn. Hij is bereid als secretaris het bestuur te versterken, tot de ledenvergadering als vrijwilliger. Hopelijk heeft hij dan uw vertrouwen gekregen om als bestuurslid gekozen te worden. Wij zijn erg blij met zijn actieve opstelling want naast het secretariaat steekt hij ook de handen uit de mouwen bij de diverse activiteiten. Dank Martin, we zijn blij met je!

Rest mij u een prachtige zomer te wensen! Tot ziens,

Aart Bogerd, voorzitter a.i.

Volkstuin: het gewas bij de buren…….
bloemen, bijtjes en vlinders