Activiteiten & Actueel

Van de Voorzitter

Geachte leden,

Een mooi tuin- en bloemschikjaar is voorbij gegaan, een nieuw jaar wacht. Heeft u een bloembollen mand gemaakt met verschillende lagen? Heeft u de bloembollen al in de tuin? Anders wacht u misschien op de eerste vaste planten die weer leven en groei laten zien. In mijn tuin zie ik uit naar het voorjaar.

Ik zie ook uit naar het nieuwe initiatief van Groei en Bloei namelijk Gardenista, een tuinenfestival op het kasteel in Ophemert. Men legt daar nu modeltuinen aan en talloze kwekers en hoveniers zullen daar met een stand vertegenwoordigt zijn. Ook bloemstylisten zullen demonstraties geven! Van 15 tot 19 mei zijn we daar van harte welkom!

Ons bestuur heeft ook het programma voor 2019 weer rond. Met het bloemschikken va Crocus gaan we op dezelfde voet door. Werken in twee groepen is ook het nieuwe jaar weer haalbaar. Gelukkig gaan ook Marcel en Ria, de instructeurs, dit jaar weer met ons door. We hebben gezien dat de kosten een beetje stijgen. Enkele jaren kon de prijs hetzelfde blijven omdat we bijpasten uit de reserve en o.a. omdat we door zelfwerkzaamheid ( zelf meenemen van resten van bloemschikken) kosten konden besparen. In 2019 wordt de prijs 1 euro per avond duurder. We hopen dat het voor niemand een belemmering zal zijn. Ook in 2019 kunt u weer prachtige bloemstukjes verwachten.

Het programma voor de tuinliefhebbers is ook rond. We hebben weer twee stekken en planten-ruilbeurzen, drie lezingen avonden, er zijn weer twee workshops gepland, is er een “open tuinen dag” en kunnen we deelnemen aan lezingen en tuinreis van de afdeling Gorcum.

Ik begon en eindig met Gardenista, als er voldoende belangstelling is kunnen we een bezoek aan Gardenista in Ophemert plannen, een gezamenlijk bezoek geeft een meerwaarde. Uiteraard kunt u ook besluiten zelf te gaan.

 

Ik wens ons een prachtig tuinjaar toe! Maar eerst een gezellige kerst en jaarwisseling en een gezond begin van 2019!

 

Aart Bogerd interim voorzitter

Bestuur afdeling Alblasserwaard

 

 

 

meer

Naar boven

19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind