Activiteiten & Actueel

Sinds enkele jaren is er toenemende belangstelling voor alles wat groeit en bloeit. Heel succesvol is de Nationale Open Tuinenweek. In geheel Nederland vinden er tal van activiteiten plaats. Eigenaren stellen hun tuin open voor bezoek, afdelingen van Groei en Bloei organiseren Open Tuinen in hun eigen regio, VVV's en andere instanties zorgen voor wandel- en fietsroutes. Kortom, tijdens deze week bruist het van tal van buitenactiviteiten.

Ook onze afdeling hoopt onderstaande huis- en tuineigenaren weer warm te kunnen  krijgen voor open tuinendag. Uiteraard kunnen ook andere tuinliefhebbers hun tuin aan publiek laten zien. Wij doen daar nu alvast een oproep voor. 

1.  Familie van Rijswijk, Molenstraat 58A Kinderdijk

2.  Familie Van de Berg, Dorpsstraat 28, Streefkerk

3.  Familie Van 't Veer, Boezem 3, Streefkerk

4.  Familie Grooteman, Boezem 2, Streefkerk

5.  Familie Stout, Graafdijk Oost 11, Molenaarsgraaf

6.  Familie Korevaar, v. Alveringenweg 5, Bleskensgraaf

De genoemde deelnemende tuineigenaren hebben respectievelijk in juni en/of augustus 2017 veel bezoek gehad.

Let op: De Open Tuinen week is een landelijke aktie. Kijk in het tijdschrift of op de website van Groei en Bloei bij de verschillende afdelingen wat er in hun regio te doen is. Let daarbij op de openingsdata en tijden. Data kunnen namelijk afwijken van de Nationale Tuinenweek van 9 tot 17 juni 2018.

De afdeling Gorinchem heeft ook altijd enkele enthousiaste tuinliefhebbers die hun tuinen openstellen. Deze adressen komen op hun website. Ze zijn doorgaans ideaal te combineren met  een bezoek aan de tuinen van onze afdeling.

 Landelijk wordt ook weer de aktie "Tegel eruit, plant erin" in samenwerking met Intratuin georganiseerd.

De datum volgt nog. Omdat deze aktie in voorgaand jaren samenviel met vele andere aktiviteiten wordt er nu bezien wat er meer geschikte datum in onze regio is.  

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven

meer

Een weetje:

De moestuin en alles wat daarbij komt kijken staat centraal in 2018. Ook onze afdeling zal extra aandacht hebben voor de moestuin.

21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien