Van de Voorzitter

Bloemen houden van mensen, het was ooit een reclame-term.  De tekst kan niet waar zijn, welke bloem kan dat gezegd hebben?. Ook het omgekeerde is waarschijnlijk maar half waar: Mensen houden van bloemen. Anders zouden we veel meer leden hebben of zou er geen Groei & Bloei hoeven te zijn, immers niks nieuws te vertellen als iedereen hetzelfde vindt. Ik ben dus blij dat u als lezer en lid bij ons hoort. Daarom hebben we voor komend jaar weer een leuk programma gemaakt.
Uiteraard gaan we met Crocus op dezelfde voet door, we hebben nog steeds voldoende leden om met twee instructeurs en twee zalen verder te gaan. Dit jaar houden we op zaterdag 28 maart de Tegel er uit , Plant er in dag. Opnieuw stelt Intratuin planten beschikbaar. Wel moeten we de spelregels, zo is tussen Intratuin en Landelijk Groei & Bloei afgesproken, iets strenger bewaken. Minstens een 30 bij 30 tegel en opletten dat per huishouden maar één tegel wordt ingeleverd en men dus niet drie keer opnieuw komt.
Er komt in mei weer een Gardenista, de nationale Tuinweek blijft in juni en de Open tuinen worden in meerdere seizoenen gehouden. Dit gaan we samen met Gorcum doen. Het is afgeleid van de Noordelijke provincies die een Tuinencarroussel organiseren, wij willen in februari, in juni, in juli en september tuinen open stellen. Bij deze vragen wij jullie of je tuinen wilt melden bij het bestuur. Als er mensen zijn die bijvoorbeeld een bloembollentuin willen laten zien eind maart dan horen wij het ook graag.
Onze website is vernieuwd. We hebben echter al langer niemand die de website wil bijhouden. Is er iemand van de leden of een vriend of familielid die dit voor ons wil doen? Instructie en evt. opleiding kan door ons betaald worden.
Uiteraard blijven we vragen om versterking van het bestuur of deelname aan werkgroepen (als bestuurslid je niet past). Ook de webmaster (dure term voor het bijhouden van website en digitale nieuwsbrief resp. facebook pagina) kan lid zijn van het bestuur maar is geen verplichting.
Ik wens u een tuinvriendelijke winter en een mooi tuinseizoen.
Aart Bogerd