Van de Voorzitter

Wat een raar voorjaar, tuinen floreren, Groei en Bloei stilgelegd.

Had u ooit van lockdown gehoord? Ik niet, ik kende alleen “de grote opsluiting”  als begrip omdat we vorige eeuw alle afwijkende mensen (gehandicapten, psychiatrische patiënten, ouderen enz.) in instituten opborgen. Maar de hele bevolking tot thuisblijven manen was nieuw.

Door de zogenaamde intelligente lockdown moesten ook de activiteiten van onze vereniging stoppen.

Geen bloemschikken in de Lockhorst, geen lezingen, geen open tuinen, geen ruilbeurs…. Alleen half mei, bij enkele mensen thuis kon u nog wat Florensis plantjes krijgen. Het enthousiasme was zo groot dat anderhalve meter niet altijd meeviel. Gelukkig is er geen Corona uitbraak gevolgd!

Ook Gardenista als landelijk tuinenfestival moest afgezegd worden net als de nationale tuinenweek. Dit jaar wilden we ook in Zuid Holland Zuid een tuinencarroussel houden, steeds op één volgende tuinen openstellen. Ook uitgesteld tot volgend jaar. Kortom u moest het met uw eigen tuin doen. Door de droogte niet helemaal simpel. Wel meer tijd voor uw tuin maar een deel was nodig voor water geven. En….ook had u meer last van luizen in uw bloemen.                            Toch hoop ik dat u erg van uw tuin of balkon kunt genieten.

Langzamerhand durft de overheid weer meer los te laten. Wij schuiven ook wat op, de verkoop van Florensis plugjes was de eerste actie, weer bloemschikken in de Lockhorst de tweede, ook wordt gedacht aan enkele open tuinen in de (na)zomer.

Intussen hebben we uw medewerking gevraagd voor een “Open tuin in foto’s” uitgave van deze nieuwsbrief, om foto’s van uw tuin of balkon naar Alie Stout te mailen, Verschillende leden hebben hier gehoor aan gegeven, en er zijn ongeveer een 100 foto’s gemaild. We wilden namelijk in deze  nieuwsbrief een herinnering aan deze tijd vastleggen. Het mochten gewone foto’s zijn van een border, een tuin-overzicht, speciale planten, de droogte of het gieten, of wat u ook maar gefotografeerd heeft of heeft vastgelegd op beeld. Een dwarsdoorsnee van de foto’s nemen we op in de nieuwsbrief. U heeft aangegeven of uw naam en adres genoemd mag worden of dat de foto’s anoniem gebruikt mogen worden.

Uw bestuur gaat bezien wat voorlopig verantwoord kan plaatsvinden, toch nog enkele open tuinen, een lezing in september, een alternatieve jaarvergadering, een excursie misschien? We houden u op de hoogte. Mochten wij uw e-mail adres niet hebben overweegt u dan dat alsnog aan ons te sturen dan kunnen wij u actueel op de hoogte houden. Zo mogelijk belonen wij u met een paar zakjes zaad.

Ik wens u een mooie, niet al te droge, zomer! Graag zie ik u terug bij één van onze activiteiten

Aart Bogerd, voorzitter ad interim.