Van de voorzitter

Ik ontkom er niet aan Corona/ Covid 19 te noemen. Meer dan een jaar lang hinderde Corona onze verenigingsactiviteiten. Gelukkig was er vorig jaar zomer een kleine onderbreking. Toch moesten veel activiteiten worden afgezegd of kon de voorbereiding niet eens doorgaan.

Voor Crocus konden we eerst volstaan met éénpersoonstafeltjes. Daarna wisten onze bestuursleden geholpen door vrijwilligers door pakketjes bloemen klaar te maken op instructie van Marcel, het bloemschikken voort te zetten. Uiteraard verplaatst naar thuis. Dat vroeg vast veel van u en ons. U moest de bloemen en attributen ophalen bij de Lockhorst. Heel sociaal deed u dat soms ook voor anderen. En…. U moest thuis alleen aan de gang, met een voorbeeld op beeldscherm. Veel mensen misten de gezelligheid van het samen zijn in de zaal.

Ook de lezingen werden beperkt. Soms vervangen door digitale/computer mogelijkheden. (zie elders in dit blad). Ook hier werd de ontmoeting en de uitwisseling gemist. Door een toevallig gelukkige planning van data konden de kofferbakruilbeurzen en een enkele lezing nog doorgaan. Maar veel viel af, de voorbereiding voor open tuinen, de ledenvergadering, de lezingen in het voorjaar. Naar we hopen kunnen we de open tuinen in augustus weer organiseren.

Een geluk was dat we toch van Florensis onze jaarlijkse gift aan plantplugjes kregen. Doordat we die mochten verkopen in particuliere tuinen, net als vorig jaar, leverde dat weer sponsorgeld op voor onze activiteiten. Maar meer nog konen we de leden dienen met goedkope plantjes van vaak bijzondere soorten. Het waren gezellige ontmoetingen in Bleskensgraaf Brandwijk en Giessenburg. De plantjes die we toen nog over hadden gingen grotendeels weg bij de kofferbakruilbeurs en de Crocus ophaalavond. De rest is geschonken aan het nieuwe gasthuis in Gorcum.

In Sliedrecht ondersteunt stichting de Kaai verenigingen één keer per drie jaar in hun activiteiten. Ook dit jaar kregen we weer een gift. Dank Stichting De Kaai!

Als bestuur werken we al weer een voornemens voor volgend jaar en hervatting van de dit jaar nog geplande activiteiten. We hopen in september de ledenvergadering met een lezing te combineren. Gelukkig heeft zich al een lid gemeld die zich kandidaat wil stellen voor het bestuur. Ze draait nu al even mee om zich te oriënteren, we zijn er blij mee.

Nu maar hopen dat Corona/Covid 19 echt onder controle blijft en de maatregelen dan flink versoepeld zijn. Dan kunnen onze activiteiten weer echt van start. En kan ook het jaarlijkse groenevenement “Gardenista” doorgaan Op Den Alerdinck in Laag Zuthem. Uiteraard vallen er ook veel andere tuin- en groenactiviteiten te ondernemen.

Ik wens u een mooie zomer met veel tuinplezier.

Een hartelijke groet.

Aart Bogerd