Van de voorzitter

Dit is al weer de vierde en laatste nieuwsbrief van 2022. Gelukkig ontkwamen we deze zomer aan ernstige beperkingen vanwege Covid 19. De geplande activiteiten van Crocus, bloemschikken en de Vereniging KMPT Groei en Bloei konden doorgaan. Zelfs konden we dit jaar eindelijk het feit vieren dat onze afdeling in 1961 is opgericht en dus in 2021 60 jaar bestond. Door Corona enigszins verlaat konden we d.m.v. een tuinbezoek en een High Tea, dit heuglijke feit vieren. We dankten daarvoor onze leden, de familie van den Berg en de familie Grooteman die ons gastvrijheid boden.

Doordat de Lockhorst zijn beleid wijzigde konden we niet meer van de Lockhorst gebruik maken. De bibliotheek in Sliedrecht (bloemschikken) en de Locatie ’t Vlot aan de Thorbeckelaan (lezingen) boden uitkomst. We zijn blij dat zoveel leden ons volgden naar deze locaties. Ook de Open tuinen in de regio waren gewild zowel via eigen organisatie als via de nieuwe digitaal aangeboden Open Tuinen-carrousel. Al moet de laatste mogelijkheid nog wel extra bekendheid krijgen. De kofferbakruilbeurs had mooi weer dus waren er veel deelnemers die met nieuwe aanwinsten naar huis gingen. De verkoop van plugjes met plantjes van Florensis was weer een succes en de markt in Bleskensgraaf ook. Het was een verrassing dat we van de Raboclub actie en Stichting De Kaai dit jaar financiële steun kregen. Ook voor de workshop was weer genoeg belangstelling.

Het bestuur buigt zich al over het programma voor 2023. Heeft u nog wensen en ideeën dan horen we het graag op korte termijn.

Lang bleef de vorst uit waardoor we nog lang kleur in de tuin hielden. Nu is het echt over al bloeit bij mij de winterjasmijn al weer. Ook steken de eerste bollen hun kopjes al weer uit de grond. Een teken van de lente zelfs al moet de winter zijn echte gezicht nog laten zien.

Ik wens u veel plezier met de vooruitzichten voor 2023.

Aart Bogerd.